Доступність посилання

ТОП новини

Директор музею «Київська фортеця» Кулинич: стовідсотково залишуся на посаді


В’ячеслав Кулинич
В’ячеслав Кулинич
Директор музею «Київська фортеця» В’ячеслав Кулинич вважає, що залишиться на своїй посаді, незважаючи на рішення Київської міської державної адміністрації про звільнення. Він називає рішення протизаконним, бо його винесли, коли він був на лікарняному.

В’ячеслав Кулинич розповідає, що в середу вранці до нього в кабінет «увірвалися» начальник відділу кадрів та начальник управління культури Київської міської державної адміністрації. Чиновники, за його словами, зламали замок, вставили новий і опечатали кабінет. Із кабінету винесли деякі речі Кулинича, зокрема, костюм, у якому були гроші.

«Я розумію, якщо б усе моє винесли із кабінету, а то винесли лише частково, склали в коробки і опечали, – повідомив В'ячеслав Кулинич у коментарі Радіо Свобода. – Це вже не перша і не друга спроба мого звільнення».

За словами Кулинича, ситуація зі звільненням повторюється – як він вважає, через його діяльність, спрямовану на збільшення площ музею, а «землі потрібні міським чиновникам для забудови».

Радіо Свобода на цей час не має коментаря протилежної сторони.

Раніше Кулинич заявляв, що управління культури Київської міськдержадміністрації вимагає звільнення його з посади у зв’язку з відмовою виконувати рішення Київради про передачу в оренду на 49 років одного з приміщень музею. 26 квітня Київрада передала «Музею історичного культурного надбання ПЛАТАР» приміщення у нежитловому будинку на вулиці Старонаводницькій, 2-а в оренду на 49 років.
XS
SM
MD
LG