Доступність посилання

ТОП новини

Янукович: інтеграція за всяку ціну – такого шляху ми не сприймемо


Україна залишається вірною європейському вибору, але інтеграція в європейський простір не повинна відбуватися за рахунок втручання у внутрішні справи країни. Про це Президент України Віктор Янукович заявив під час свого виступу з нагоди Дня Незалежності України.

«Ми впевнено прокладаємо шлях до розбудови сучасної європейської держави. Але це – надзвичайно складний процес. Ми шукаємо свій шлях до спільноти розвинутих держав, але інтеграція за всяку ціну за рахунок втрати незалежності, економічних або територіальних поступок, за рахунок дозволу втручатися у внутрішні справи – такого шляху ми ніколи не сприймали й не сприймемо», – наголосив глава держави.

Під час свого виступу Президент також зазначив, що останніми роками Україна відчула жорсткий зовнішній тиск, зіткнулася з економічними труднощами, що стало для неї серйозним випробуванням. При цьому Янукович зазначив, що ці труднощі не унікальні для України в контексті світової економічної кризи.

«Особливість нашої ситуації зумовлена тим, що нинішніми труднощами прагнуть скористатися не лише зовнішні, а й внутрішні сили, які намагаються заробити політичний капітал на проблемах українського суспільства», – додав Президент.

За словами Віктора Януковича, «деструктивна опозиція» робить ставку на дестабілізацію і хаос, а мотив їхніх дій – уникнути відповідальності за свої минулі помилки. «Заради політичного реваншу вони йдуть на провокації в Україні та за кордоном. Їм більше нічого запропонувати суспільству», – сказав Президент.
XS
SM
MD
LG