Доступність посилання

ТОП новини

Янукович обіцяє підтримку українській мові


(архівне фото)
(архівне фото)
Президент Віктор Янукович пообіцяв сьогодні, що держава буде реалізовувати програму всебічної підтримки української мови як єдиної державної. Така підтримка залишається наріжним каменем «нової гуманітарної політики», заявив він у виступі на урочистостях із нагоди Дня Незалежності.

Мета такої підтримки – щоб державною мовою створювався новий культурний продукт, робилися наукові дослідження, знімалися фільми, сказав він

Водночас, заявив голова держави, спільним завданням усіх є зберегти єдиний культурний простір України, а також забезпечити кожному громадянинові право вільно використовувати свою рідну мову.

Тому, сказав Янукович, буде також удосконалюватися законодавство про розвиток і застосування інших мов в Україні.

Із ініціативи Партії регіонів, яку очолює Янукович, і попри протести опозиції в Україні запроваджений закон «Про засади державної мовної політики», який фактично значно розширює сферу застосування російської мови в Україні, – за словами критиків, за рахунок державної української. Опозиція заявляє, що закон був ухвалений із великою кількістю порушень. Закон викликав широкі протести громадськості, а також низку вуличних акцій.
XS
SM
MD
LG