Доступність посилання

ТОП новини

Потерпілі вкладники оточують Шевченківський суд у Києві (ВІДЕО)


Обдурені вкладники пікетують київський суд
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:03 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Обдурені вкладники пікетують київський суд

Близько трьохсот обдурених вкладників кредитної спілки «Український фінансовий союз», переважно пенсіонери та інваліди, пікетували в середу приміщення Шевченківського районного суду Києва, повідомляє кореспондент Радіо Свобода. Вони вимагали повернути їхні кошти, у втраті яких звинувачують оточення одного з попередніх українських Президентів.

Близько тисячі вкладників залишилися без своїх грошей, коли Віктора Ющенка на посаді Президента змінив Віктор Янукович, говорить один із координаторів протесту Володимир Безбах.

«Ще у 2009 році кредитна спілка «Український фінансовий союз» завинила мені майже двадцять тисяч гривень і досі не виплатила. Я виграв суд проти неї аж у 2010 році, але його рішення не виконується через непорядність влади та осіб, які взялися розпоряджатися майном її боржників. Ці гроші заробити мені було важко. Люди почали виходити на мітинги», – заявив він.

У середу Шевченківський районний суд Києва провів перше засідання у справі Українського фінансового союзу, на якому визнав усіх його вкладників потерпілими. Єдиним обвинуваченим у справі наразі є колишній директор цієї структури Ігор Седлецький. Наступне засідання відбудеться 10 жовтня.

Того ж дня в Києві відбулася ще одна акція обдурених фінансовими установами, які вимагали повернути їхні гроші. Близько ста членів громадської організації «Асоціація захисту прав вкладників» провели театралізовану акцію біля будівлі Національної опери, закликавши також притягти до кримінальної відповідальності власників «нечесних» фінансових установ.
XS
SM
MD
LG