Доступність посилання

ТОП новини

У Росії починається суд у справі про смерть Магнітського


Підсудний Дмитро Кратов на суді в Москві 13 вересня 2012 року
Підсудний Дмитро Кратов на суді в Москві 13 вересня 2012 року
У столиці Росії Москві в четвер почали і відразу відклали до 2 жовтня процес у справі про смерть 2009 року у слідчому ізоляторі російського юриста Сергія Магнітського.

Єдиний підсудний у справі, колишній заступник начальника слідчого ізолятора Дмитро Кратов, на засіданні суду в четвер заявив, що не визнає себе винним. За його словами, винні у смерті медики СІЗО.

Кратова звинувачують у недбалості в забезпеченні медичної допомоги в СІЗО, внаслідок чого Магнітський помер.

Сергій Магнітський, російський юрист, який працював для західного інвестиційного фонду Hermitage Capital, помер у 2009 році у слідчому ізоляторі в Москві у віці 37 років від серцевих проблем. Російські правозахисники стверджують, що представники влади свідомо ігнорували поганий стан його здоров’я, щоб змусити його замовкнути.

Магнітський потрапив за ґрати, звинувачений у розробці схеми уникнення російських податків для свого замовника, фонду Hermitage Capital. Йому висунули це звинувачення по тому, як юрист заявив, що встановив цілком протилежне: за його даними, суму в 230 мільйонів доларів, що її фонд уже сплатив як податки, викрали з російського бюджету посадовці Міністерства внутрішніх справ Росії, податкової адміністрації та інших державних органів.
XS
SM
MD
LG