Доступність посилання

ТОП новини

У майбутній владі Грузії не чекають швидкого поліпшення відносин із Росією


Майя Панджикідзе і Бідзіна Іванішвілі, архівне фото
Майя Панджикідзе і Бідзіна Іванішвілі, архівне фото
У Грузії в лавах недавньої опозиції, яка перемогла на парламентських виборах, не чекають на швидке поліпшення відносин із Росією, заявила сьогодні в інтерв’ю Радіо Свобода речниця переможної коаліції «Грузинська мрія» Майя Панджикідзе, яку висувають на посаду міністра закордонних справ.

За її словами, відновлення дипломатичних відносин із Москвою, враховуючи, що Росія має посольства в сепаратистських утвореннях Абхазії й Південній Осетії у Грузії і визнає їх як «держави», буде «дуже складним питанням». Але, наголосила вона, над цим питанням треба працювати.

Панджикідзе вважає, що ще зарано говорити про конкретні кроки для цього. «Ми багато разів заявляли: ці відносини не виправиш за день чи два, коли Росія окупує 20 відсотків території Грузії», – заявила висуванець на міністра закордонних справ Грузії.

Сьогодні лідер коаліції «Грузинська мрія» Бідзіна Іванішвілі назвав кандидатів на посади міністрів у своєму майбутньому уряді. Зокрема, Майя Панджикідзе має очолити міністерство закордонних справ, а сам Іванішвілі збирається обійняти посаду прем’єр-міністра. За його планами, будуть змінені всі міністри без винятку.

За офіційними результатами виборів, що відбулися минулого тижня, коаліція «Грузинська мрія» здобуває щонайменше 83 зі 150 місць у парламенті. Партія «Єдиний національний рух» президента Міхеїла Саакашвілі, яка домінувала у парламенті протягом останніх восьми років, тепер переходить в опозицію.

Бідзіна Іванішвілі вже заявляв після перемоги, що прагне поліпшити відносини Грузії з сусідньою Росією, але також має намір продовжити інтеграцію Грузії до НАТО і Європейського Союзу.
XS
SM
MD
LG