Доступність посилання

ТОП новини

Глава МЗС Росії: переговорів з Грузією щодо Абхазії і Південної Осетії не буде


Сергій Лавров
Сергій Лавров
Росія не має наміру вести з Грузією переговори про долю Абхазії і Південної Осетії. Таку заяву зробив сьогодні міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров. Він провів переговори з главою МЗС Південної Осетії Давидом Санакоєвим.

Лавров зазначив, що Москва ні з ким не буде вести переговори з даної проблеми, оскільки, за його словами, доля обох республік «вирішена їхніми народами». За словами міністра, позиція Росії виражена в тому, що Москва визнала незалежність Абхазії і Південної Осетії.

Глава МЗС Росії висловив надію, що результати виборів у Грузії призведуть до нормалізації відносин Тбілісі з сусідніми країнами. Південна Осетія і Абхазія тривалий час отримують велику фінансову допомогу від Росії. Глава МЗС Росії висловив надію, що результати виборів у Грузії призведуть до нормалізації відносин Тбілісі з сусідніми країнами. Тбілісі заявляє, що Росія має визнати, що Абхазія і Південна Осетія є частиною Грузії.

Дипломатичні відносини між Росією та Грузією перервалися після воєнного конфлікту у серпні 2008 року довкола Південної Осетії. У Москві раніше наголошували, що готові відновити відносини з Тбілісі лише після того, як від влади відійде президент Саакашвілі.
XS
SM
MD
LG