Доступність посилання

ТОП новини

Клінтон: США хочуть звільнення Тимошенко


Сполучені Штати Америки вимагають негайного звільнення лідера української опозиції Юлії Тимошенко. Про це йдеться в листі держсекретаря США Гілларі Клінтон до колишнього прем’єра, як про це повідомляє прес-служба партії «Батьківщина», яку Тимошенко очолює.

«Наша позиція залишається незмінною: Вас мають негайно і беззастережно звільнити, так само як і інших колишніх членів Вашого уряду. Дуже шкода, що політично вмотивовані переслідування підривають прогрес демократії, якого прагнуть українці, а також відносини зі Сполученими Штатами», – цитує сайт «Батьківщини» листа Клінтон до Тимошенко.

За повідомленням, лист був надісланий 11 жовтня, в день річниці винесення вироку Тимошенко в газовій справі.

«Сполучені Штати продовжують турбувати судовий процес над Вами та Ваше засудження, я особисто висловлювала занепокоєння з цього приводу Президентові Януковичу та іншим українським високопосадовцям», – наголосила Гілларі Клінтон.

За повідомленням, держсекретар США також наголосила, що Сполучені Штати продовжують підтримувати демократичні прагнення українського народу та уважно спостерігають за ситуацією із наближенням парламентських виборів 28 жовтня.

«Мої візити до України переконали мене, що Ваш народ прагне сучасної і заможної демократії, в якій його права поважаються, а голоси чують. Будь ласка, будьте впевнені, що Сполучені Штати залишаються відданими ідеї допомоги Україні на шляху досягнення цієї гідної мети», – мовиться в листі.

У прес-службі «Батьківщини» нагадали, що раніше цього місяця колишній держсекретар США Кондоліза Райс передала екс-прем’єрові України Юлії Тимошенко листа, в якому висловила підтримку й заявила, що молиться за її звільнення.
XS
SM
MD
LG