Доступність посилання

ТОП новини

Лікар: питання участі Тимошенко в суді лежить у політичній площині


Питання участі колишнього Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко в суді лежить у правовій площині.

Так після завершення зустрічі з Тимошенко у Харкові голова берлінської клініки «Шаріте» Карл Макс Айнгопль прокоментував позицію німецьких лікарів щодо участі пацієнтки в засіданні у справі корпорації ЄЕСУ, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

«Рішення цього питання перебуває на розгляді інших відповідних людей», – наголосив німецький фахівець.

Також він прокоментував один із пунктів судово-медичної експертизи, яка з’ясовувала чи здатна Юлія Тимошенко сприймати і усвідомлювати усну та письмову інформацію.

«Що стосується усвідомленого спілкування пані Тимошенко, то вона поводиться як абсолютно нормальна людина», – зазначив з цього приводу Карл Макс Айнгопль.

За його словами, у неділю міжнародна медична комісія, що організована міністерством охорони здоров’я України, вирішила продовжити терапевтичне лікування колишнього прем’єр-міністра.

«Що стосується ходу реабілітаційного процесу, – зауважив лікар, – спостерігається покращення передусім у симптоматиці болю, він значно зменшився, поліпшилася мобільність кінцівок, зокрема ніг».

«Водночас щодо силових можливостей лікарі ще не досягли хороших результатів», – наголосив Карл Макс Айнгопль.

Німецькі медики підтверджують, що досягненню результатів в здоров’ї Юлії Тимошенко заважає її стресовий стан.

«Я не знаю, звідки інформація, що лікування неефективне. Ми досягли певних результатів, але ми не хочемо приховувати, що постійно виникали випадки, які відкидали назад здоров’я Юлії Тимошенко», – твердить Карл Макс Айнгопль.

«Ми неодноразово заявляли, що українські умови роботи з пацієнткою зовсім неоптимальні, оскільки, за українським законодавством, немає можливості проводити довірливі бесіди між лікарем та пацієнткою. Передусім стрес обумовлений тим, що пацієнтка постійно хвилюється», – підкреслив німецький лікар.

Разом з тим, він вважає, що особисті зустрічі Юлії Тимошенко з рідними та друзями, лише сприяють поліпшенню її здоров’я, він виступив проти зменшення часу для особистих побачень колишнього прем’єра.

Медична група німецьких лікарів відчуває тиск на свою діяльність, додав керівник клініки «Шаріте». Про який саме тиск ідеться, Карл Макс Айнгопль не повідомив. З огляду на це він відмовився повідомляти про терміни лікування, і час нового приїзду медичної групи з Берліна.
XS
SM
MD
LG