Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ обіцяє розібратись зі скандальним відео з камери Тимошенко – Яценюк (ВІДЕО)


Яценюк зустрівся із Пшонкою
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:33 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Яценюк зустрівся із Пшонкою

Сьогодні один із лідерів Об’єднаної опозиції Арсеній Яценюк разом із групою депутатів-опозиціонерів зустрівся з Генеральним прокурором України Віктором Пшонкою. Опозиціонери закликали Генпрокурора розібратися з оприлюдненням відео із камери спостереження у палаті, де перебуває колишній прем’єр Юлія Тимошенко.

«Віктор Пшонка висловив стурбованість тими фактами, які побачила вся мережа інтернет. Ми написали заяву про порушення кримінальної справи», – заявив Яценюк.

Опозиціонер заявив, що вже бачить певні дії з боку Генпрокуратури у вирішення справи. Так, за його словами, Генпрокуратура дала доручення Державній пенітенціарній службі провести службове розслідування за фактом оприлюднення відео та звернулась до уряду та персонально до міністра Лавриновича з приводу перевірки законності дії «тюремників».

«Ці дії Пенітенціарної служби і оприлюднення цього відео є не що інше, як факти тортур. І це підпадає під конвенцію ООН, тому що це моральне знущання над людиною», – сказав Яценюк.

ГПУ також зробила доручення прокуратурі Харківської області щодо проведення перевірки. За результатами перевірки вирішать: порушувати кримінальну страву щодо «тюремників» чи ні.

Опозиціонерам пообіцяли, що вже завтра всі матеріали службового розслідування будуть у Генпрокуратурі.
XS
SM
MD
LG