Доступність посилання

ТОП новини

У Росії учасниць Pussy Riot доправили до колоній


Марія Альохіна (л) і Надія Толоконнікова (п) на суді 10 жовтня 2012 року
Марія Альохіна (л) і Надія Толоконнікова (п) на суді 10 жовтня 2012 року
У Росії двох засуджених учасниць жіночого панк-гурту Pussy Riot етапували відбувати дворічне позбавлення волі до колоній, повідомив сьогодні їхній адвокат Марк Фейгін.

Посилаючись на іншого захисника Миколу Полозова, він сказав, що Марія Альохіна перебуватиме в колонії в Пермському краї на сході європейської частини Росії, Надія Толоконнікова – в Мордовії в центрі європейської частини Росії. Номери конкретних колоній при цьому ще не повідомили.

Третій засудженій у тій самій справі, Катерині Самуцевич, апеляційний суд цього місяця пом’якшив вирок, замінивши його на умовний, і звільнив із-під варти.

Трьох із учасниць гурту Pussy Riot, Марію Альохіну, Катерину Самуцевич і Надію Толоконнікову, в серпні засудили до двох років позбавлення волі в колонії загального режиму, визнавши їх винними в «хуліганстві на ґрунті релігійної ненависті». Причиною стала акція в лютому у храмі Христа-Спасителя в Москві, яку гурт назвав «панк-молебнем», спробувавши проспівати пісню протесту зі словами, зокрема, «Богородице-Діво, Путіна прожени!».
XS
SM
MD
LG