Доступність посилання

ТОП новини

Емір Катару відвідав Смугу Гази й пообіцяв допомогу


Хамад бін Халіфа ат-Тані (п) та Ісмаїл Ганія (л) під час візиту еміра Катару до Смуги Гази 23 жовтня 2012 року
Хамад бін Халіфа ат-Тані (п) та Ісмаїл Ганія (л) під час візиту еміра Катару до Смуги Гази 23 жовтня 2012 року
Емір Катару, шейх Хамад бін Халіфа ат-Тані, відвідав сьогодні Смугу Гази як перший голова держави, який прибув на цю частину палестинських територій, відколи 2007 року владу в ній захопив ісламістський рух «Хамас».

Після зустрічі з ним фактичний прем’єр уряду «Хамасу» в Смузі Гази Ісмаїл Ганія заявив, що цей візит «прорвав ізраїльську блокаду» території.

Він також сказав, що Катар підвищив до 400 мільйонів доларів суму, надану на будівельні проекти на цій палестинській території, з обіцяних раніше 254 мільйонів.

Президент Палестинської національної адміністрації Махмуд Аббас, коментуючи візит, висловив сподівання, що він не підірве зусилля, які мають на меті відновити палестинську єдність. Палестинська адміністрація є єдиною легітимною з міжнародного погляду палестинською владою, але фактично контролює тільки одну з двох частин палестинських територій, Західний берег Йордану. Провідна в ній політична сила, очолюваний Аббасом рух «Фатх», намагається домовитися про співпрацю з «Хамасом», перервану після захоплення цим рухом влади у Смузі Гази.

А Ізраїль заявив із приводу візиту, що вражений тим, що Катар, який є союзником США, втручається в відносини між «Хамасом» і Палестинською адміністрацією, яку підтримує Захід.

В Ізраїлі і багато де у світі радикальний войовничий рух «Хамас» вважають за терористичну організацію через його небажання відмовитися від насильства і визнати право Ізраїлю на існування.
XS
SM
MD
LG