Доступність посилання

ТОП новини

МОМ допомогла 300 тисячам людей за роки діяльності в Україні – Профазі


Одним із головних здобутків Міжнародної організації з міграції за 15 років діяльності в Україні є надання допомоги більш як 300 тисячам мігрантів та постраждалим від торгівлі людьми. Про це Радіо Свобода повідомив голова представництва МОМ в Україні Манфред Профазі.

«Багато країн світу, включаючи Україну, зазнають демографічних втрат. Відтак, на українським трудовий ринок прибувають люди з інших держав, і суспільство у країні поповнюється представниками інших народів. Ми намагаємось допомогти цим людям інтегруватися в українське суспільство, а українцям – порозумітися з мігрантами», – сказав Профазі.

Зі свого боку, прес-секретар МОМ-Україна Варвара Жлуктенко сьогодні на прес-клубі з нагоди Дня ООН повідомила, що з нинішнього навчального року українські школярі отримують інформацію про небезпеку торгівлі людьми та примусового жебрацтва. Про це домовились представництво Міжнародної організації з міграції в Україні (МОМ) та Міністерство освіти України.

За її словами, експерти Організації разом з українськими фахівцями розробили нові навчальні програми у рамках реформи середньої школи. Крім цього, рекомендації МОМ були включені в нову навчальну програму з історії, географії, охорони здоров’я і права.
XS
SM
MD
LG