Доступність посилання

ТОП новини

Комуністи відмовилися від маршу Хрещатиком через «Свободу»


Українські комуністи святкують 7 листопада 95-у річницю Жовтневої революції на Бессарабській площі в центрі Києва біля пам’ятника Леніну і відмовилися від планів пройти маршем Хрещатиком.

Сьогодні вранці на Бессарабській площі зібралися близько двох тисяч прихильників Комуністичної партії України. Вони тримають партійні прапори. Вони також поклали квіти до пам’ятника Леніну.

На площі, просто на проїжджій частині, встановили сцену. Із гучномовців лунають пісні та марші часів СРСР. На Бессарабській площі автомобільний рух перекрили, навколо площі рух триває.

Порядок і безпеку на місці проведення заходу забезпечує міліція та ДАІ. Також на площі стоїть декілька автобусів із правоохоронцями.

Перший секретар ЦК КПУ Георгій Буйко повідомив, що «з огляду на ситуацію, що склалася, та плани націоналістичних сил влаштувати провокації, комуністи ухвалили рішення не проводити маршу, а обмежитися проведенням мітингу на Бессарабській площі».

Партія ВО «Свобода» подала заявку на проведення о 9:00 на майдані Незалежності в Києві акції на вшанування пам’яті жертв комуністичного режиму.

Разом із тим, прихильники КПУ о 10:00 планували зібратися на Бессарабській площі, щоб відзначити 95-у річницю жовтневої революції, і пройти маршем Хрещатиком через майдан Незалежності до Європейської площі.

При цьому рішенням Окружного адміністративного суду Києва всі масові акції, крім державних, у центрі міста заборонені до 12 листопада.

Минулого року марш комуністів Хрещатиком, заборонений судом, таки відбувся, до того ж під захистом міліції.
XS
SM
MD
LG