Доступність посилання

ТОП новини

Шамшур: питання повернення до України грошей Лазаренка має і може бути вирішене


Повернення коштів, вкрадених колишнім прем’єром Павлом Лазаренком з бюджету України, «може і має бути вирішене нарешті», заявив в ефірі Радіо Свобода посол України в США в 2005-2010 роках Олег Шамшур.

«Це не питання тільки площині українсько-американських відносин. Тут задіяний цілий ряд країн, урядів цих країн, де ці гроші розташовані. Відповідно, це достатньо складне питання», – сказав Шамшур.

Водночас Валентин Наливайченко, який був генеральним консулом у Вашингтоні в 2001-2003 роках, зауважив, що «зараз ми, нові парламентарі, ставимо питання саме про те, щоб такі механізми були застосовані, не тільки розслідування за кордоном, але й повернення в бюджет України грошей».

З приводу повернення Лазаренка до України Олег Шамшур зауважив, що це «є питанням до американської сторони, до тих дипломатів, які зараз діють».

1 листопада закінчився 10-річний термін ув’язнення Павла Лазаренка в американській в’язниці. Водночас, за даними ЗМІ, після звільнення Лазаренка з каліфорнійської в’язниці Terminal Island його знову затримали через невизначеність його статусу в США.
XS
SM
MD
LG