Доступність посилання

ТОП новини

У МЗС розраховують на розблокування переговорів про асоціацію з ЄС


Олег Волошин
Олег Волошин
У Міністерстві закордонних справ України очікують завершення технічної роботи над проектом угоди про асоціацію з Євросоюзом до кінця цього року, після чого прогнозують відновлення переговорів з приводу її підписання.

Як нагадав повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин, наразі триває технічна робота над цим документом, яка, зокрема, передбачає його переклад всіма мовами країн-членів ЄС.

Представник МЗС заявив, що після проведення парламентських виборів Європа змогла переконатися в існуванні в Україні політичної конкуренції, а також у наявності демократії.

Волошин визнав, що вибори відбулися з деякими порушеннями в окремих округах, проте загалом вони відображають настрої суспільства. «Це все нам дає підстави розраховувати на розблокування переговорів щодо Угоди про асоціацію», – наголосив представник українського зовнішньополітичного відомства.

Він також повідомив, що саміт Україна-Європейський Союз відбудеться після формування нового парламенту України. За його словами, це – позиція європейської сторони, яка полягає в тому, «що вони хочуть провести саміт тоді, коли вони знають, з ким мають справу і хто є другою стороною діалогу».

Раніше повідомлялося, що проведення саміту Україна-ЄС заплановане на початок 2013 року.
XS
SM
MD
LG