Доступність посилання

ТОП новини

Внаслідок удару Ізраїлю в Смузі Гази загинули 10 цивільних – палестинські медики


Палестинські медики переносять до свого автомобіля поранену жінку
Палестинські медики переносять до свого автомобіля поранену жінку
Десятеро цивільних, серед яких шестеро дітей, загинули в неділю внаслідок повітряного удару ізраїльських військ у Смузі Гази. Про це повідомляють палестинські медики.

Раніше у неділю президент США Барак Обама заявив, що Вашингтон повністю підтримує право Ізраїлю захищати себе від ракетних обстрілів зі Смуги Гази. Водночас він сказав, що вважає кращим виходом розв’язання кризи без «нарощування» ізраїльських бойових операцій.

Виступаючи в Бангкоку, де він розпочинає азійське турне, Обама звинуватив бойовиків у Смузі Гази у «провокуванні» кризи шляхом ракетного обстрілу ізраїльської території.

Також у неділю прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу повідомив, що Ізраїль готовий «значно розширити» свої операції проти бойовиків у контрольованій «Хамасом» Смузі Гази. Ізраїль п'ятий день продовжує обстріл Смуги Гази з моря і повітря. Тисячі ізраїльських військових і сотні одиниць бронетехніки розташувалися уздовж кордону з цим районом і готові у разі отримання наказу розпочати наземну операцію.
XS
SM
MD
LG