Доступність посилання

ТОП новини

Президент Єгипту: насильство в Смузі Гази має припинитися впродовж годин


Мохаммед Мурсі
Мохаммед Мурсі
Президент Єгипту Мохаммед Мурсі висловив переконання, що «агресія Ізраїлю» проти Смуги Гази припиниться найближчими годинами. Про це повідомляє єгипетська державна новинна агенція MENA.

Єгипет докладає значних зусиль для припинення насильства на Близькому Сході.

Тим часом, Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун закликав до негайного припинення вогню в Смузі Гази. Виступаючи сьогодні в Каїрі, керівник ООН наголосив, що імовірна наземна операція Ізраїлю призведе до «небезпечної ескалації» конфлікту.

Президент США Барак Обама відрядив до регіону держсекретаря Гілларі Клінтон. Очільниця американської дипломатії має посприяти припиненню вогню у Смузі Гази.

Водночас генеральний секретар Ліги арабських держав Набіль Аль-Арабі прибув сьогодні в Газу, щоб продемонструвати свою солідарність із «Хамасом».

На тлі зусиль із досягнення перемир’я в понеділок і вівторок ізраїльські військові атакували понад 100 цілей у Смузі Гази. Протягом минулої ночі «Хамас» також випустив принаймні 20 ракет по території Ізраїлю. За час воєнного конфлікту, який триває уже майже тиждень, загинули троє ізраїльтян і 110 палестинців, серед яких 27 дітей.
XS
SM
MD
LG