Доступність посилання

ТОП новини

Британія визнала сирійську опозиційну коаліцію


Вільям Гейґ, архівне фото
Вільям Гейґ, архівне фото
Велика Британія офіційно оголосила у вівторок, що визнала Сирійську національну коаліцію революційних і опозиційних сил за єдиного законного представника сирійського народу. Із оголошенням про це виступив у британському парламенті міністр закордонних справ країни Вільям Гейґ.

Також у вівторок генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун висловив серйозне занепокоєння через погіршення гуманітарної ситуації в Сирії і «постійну мілітаризацію» вже 20-місячного конфлікту.

Виступаючи у столиці Єгипту Каїрі після переговорів із генеральним секретарем Ліги арабських держав Набілем аль-Арабі, керівник ООН заявив про «жахливі порушення» прав людини в Сирії. За його словами, існує небезпека, що Сирія може перетворитися на «поле регіональної війни».

Пан Ґі Мун також закликав збільшити міжнародну гуманітарну допомогу Сирії і сусіднім державам, які витримують усе більший наплив сирійських біженців. У Туреччині, Йорданії, Лівані та ще кількох країнах нині перебуває понад 400 тисяч тільки офіційно зареєстрованих біженців із Сирії.
XS
SM
MD
LG