Доступність посилання

ТОП новини

Ізраїль і «Хамас» домовилися про припинення бойових дій


Мохаммед Камель Амр (п) і Гілларі Клінтон (л) оголошують про перемир’я у президентському палаці в Каїрі, 21 листопада 2012 року
Мохаммед Камель Амр (п) і Гілларі Клінтон (л) оголошують про перемир’я у президентському палаці в Каїрі, 21 листопада 2012 року
Ізраїль і палестинський радикальний рух «Хамас» домовилися про припинення бойових дій, оголосив сьогодні в Каїрі міністр закордонних справ Єгипту Мохаммед Камель Амр.

Як сказав він на спільній прес-конференції з державним секретарем США Гілларі Клінтон, перемир’я має набути чинності о 21-й годині за місцевим часом, який нині збігається з київським.

У Єрусалимі це підтвердив прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу. За його словами, він погодився на умови перемир’я після консультацій із президентом США Бараком Обамою.

Обама, зі свого боку, в телефонній розмові подякував Нетаньягу за згоду з планом припинення бойових дій, який розробив Єгипет, повідомив Білий дім.

Він також подякував президентові Єгипту Мохаммедові Мурсі за його зусилля для досягнення перемир’я.

За умовами припинення вогню Ізраїль зобов’язався припинити удари по Смузі Гази, зокрема, удари по конкретних діячах палестинських радикалів, а «Хамас» і споріднені з ним войовничі угруповання у Смузі Гази – припинити напади на Ізраїль, включно з ракетними обстрілами і нападами на кордоні.

Єгипет став на чолі міжнародних зусиль досягти перемир’я після останньої хвилі збройного протистояння «Хамасу» й Ізраїлю, за вісім днів якої загинули не менш як 148 палестинців і п’ять ізраїльтян.
XS
SM
MD
LG