Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк: на зміну нинішній політичній еліті має прийти молодь


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк
Перетворити Україну на економічно розвинену демократичну державу, сильного гравця у системі міжнародної безпеки зможе молодь. Про це заявив у своєму виступі на Київському безпековому форумі його ініціатор – народний депутат, лідер об’єднаної опозиції Арсеній Яценюк.

«Ми навряд чи змінимо Україну з тими, хто нині представляє так звану «українську еліту». Вони не просто з минулого за віком, справа не у віці. Справа у тому, як і що у них «влаштовано» у голові, у тому, чи розуміють вони, що таке справжні цінності. Наголошую: не ціни, а цінності! Тож можемо покладатись на (активну) молодь, тому що за кілька років молоді люди повинні змінити систему, обставини і бачення, і вони ж мають встановити нові цінності. Це ті цінності, які поділяє західний світ і які формують те, що називається рівністю», – заявив Яценюк.

За його словами, сучасний світ постав перед новими викликами і небезпеками, такими як міжнародний тероризм, соціально-економічна й екологічна криза, безробіття, нестача продовольства і питної води. «Це нові глобальні виклики, які ставлять під загрозу вашу персональну безпеку, вашу особисту свободу. Якщо ми будемо міркувати над питанням безпеки і ... нашого майбутнього, ми зможемо знайти шлях, як вирішити ці нові виклики. Ви (молодь) маєте присвятити своє життя тому, щоб зробити цей світ по-справжньому вільним, щоб кожна людина на землі була щасливою», – наголосив політик.

Нинішній Київський безпековий форум для молоді – нова ініціатива міжнародного благодійного фонду «Відкрий Україну», мета форуму – створити платформу для обговорення молодими експертами з різних країн актуальних питань міжнародних відносин і зовнішньої політики України. Нині перший Форум зібрав близько сотні молодих науковців і політиків з більш як десяти країн світу. Роботу Форуму підтримали міжнародні фонди та дослідницькі центри, а також Центр інформації і документації НАТО, посольство Японії в Україні.
XS
SM
MD
LG