Доступність посилання

ТОП новини

Amnesty International закликає нову Раду вирішити проблеми з правами людини


Правозахисна організація Amnesty International вимагає від новообраної Верховної Ради розв’язати проблеми захисту прав людини, що існують в Україні. У своїй заяві «Міжнародна амністія» закликала народних депутатів виконати зобов’язання із захисту прав людини, яка взяла на себе українська держава.

Речник українського представництва організації Богдан Овчарук у розмові з Радіо Свобода наголосив: «Після здобуття Незалежності у 1991 році Україна досягла певного прогресу у контексті захисту прав людини. Однак цей прогрес необхідно прискорити, якщо наша держава прагне виконати свої зобов’язання перед Євросоюзом, Радою Європи та ООН. Ми хочемо, щоб усі члени новообраного парламенту знали, що протягом наступних 5 років саме вони несуть відповідальність за права українського народу і підзвітні йому».

Amnesty International у зверненні до українських парламентарів нагадує про численні факти, які свідчать про серйозні порушення прав людини в Україні – це, зокрема, тортури та безкарність міліції, примусова депортація біженців і шукачів притулку, дискримінація геїв та лесбійок тощо.

Експерти Amnesty International пропонують Верховній Раді та урядові України розслідувати ці факти і створити незалежну структуру для розслідування усіх заяв про порушення прав людини з боку правоохоронців.
XS
SM
MD
LG