Доступність посилання

ТОП новини

Сирійські бойовики, які викрали Кочнєву, погрожують розправою громадянам України


Група бойовиків, які в жовтні на території Сирії викрали українську журналістку Анхар Кочнєву, погрожують нападами на дипломатичні представництва України і Росії, а також розправами над громадянами цих країн. Про це йдеться в заяві бойовиків, на яку посилається телеканал «Україна».

Як повідомляє телеканал, «ще вчора український МЗС попросив сирійську владу допомогти в звільненні, але відповідь самих бойовиків, які називають себе моджахедами, вражає». В їхньому зверненні йдеться: «Посольство України, посольство Росії, громадяни цих країн, а також іранці відтепер будуть здобиччю й ціллю для всіх наших сил. Ми закликаємо не випускати ні українця, ні росіянина, ні іранця живими з Сирії. Це ми заявляємо у відповідь на заяву МЗС України про шпигунку з України Анхар Кочнєву, яка носила зброю й була перекладачем для російських офіцерів».

Анхар Кочнєву викрали бойовики основного сирійського опозиційного воєнізованого угрупування, що називає себе підрозділом Вільної сірійської армії.

8 листопада в мережі Facebook з’явилося відеозвернення Кочнєвої з проханням виконати вимоги викрадачів, однак які, вона не деталізувала.

Подруга журналістки, колишній депутат російської Держдуми Дарина Мітіна цього тижня заявила, що викрадачі погрожують стратити Кочнєву в четвер, якщо до цього часу не отримають викуп.
XS
SM
MD
LG