Доступність посилання

ТОП новини

Amnesty International закликає звільнити Анхар Кочнєву


Сирійська опозиційна коаліція має забезпечити звільнення українки, яку утримує озброєна група, що іменує себе підрозділом «Вільної сирійської армії». Про це йдеться у заяві міжнародної правозахисної організації Amnesty International.

«Захоплення заручників під час збройного конфлікту є воєнним злочином», – заявила заступник директора програми Близького Сходу і Північної Африки в Amnesty International Енн Гаррісон.

Amnesty International закликає опозиційну коаліцію діяти зараз, щоб гарантувати дотримання союзними збройними групами своїх зобов’язань із міжнародного гуманітарного права і забезпечити дотримання стандартів у галузі прав людини.

У заяві міжнародної правозахисної організації мовиться, що цей заклик пролунав після того, як так звана «Група друзів Сирії» визнала Національну коаліцію сирійських революційних і опозиційних сил законним представником сирійського народу на тлі все частішого використання важких озброєнь сирійським урядом.

Про викрадення сирійськими повстанцями українки, яка поїхала до Сирії як перекладач для знімальної групи одного з російських телеканалів, стало відомо в жовтні.

Українське МЗС заявило, що повстанці «Вільної сирійської армії» висунули до України певні вимоги для звільнення Кочнєвої. Також з’явилося повідомлення про можливу страту українки в разі, якщо за неї не заплатять викуп.
XS
SM
MD
LG