Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція: діалог зі владою неможливий, доки є репресії


Політичний діалог із представниками чинної влади неможливий до припинення репресій, звільнення лідерів опозиції і скасування антинародних і антиконституційних законів. Про це йдеться у заяві Об’єднаної опозиції «Батьківщина» у відповідь на пропозицію прем’єра Миколи Азарова сісти за стіл переговорів.

«Традицію постійного політичного діалогу, який завжди відбувався в нашій країні, перервав саме Янукович, коли лідерів опозиції було кинуто за ґрати», – йдеться в заяві, розміщені на сайті «Батьківщини».

В опозиції наголосили, що виступають за здорову дискусію між опонентами, яка б призводила до справжнього, а не декларативного покращення життя українців.

«Але для початку такого діалогу владі треба зробити кілька простих кроків: припинити політичні репресії, звільнити лідерів опозиції з-за ґрат, скасувати антинародні закони, ухвалені владою в обхід Конституції і здорового глузду», – йдеться в заяві.

Після виконання цих умов в опозиції обіцяють сісти за стіл переговорів зі владою. «Адже ми маємо реальний план виходу України з глибокої кризи», – наголосили в Об’єднаній опозиції.

Напередодні, виступаючи у Верховній Раді під час розгляду його кандидатури на посаду прем’єра, Микола Азаров закликав опозицію до співпраці.
XS
SM
MD
LG