Доступність посилання

ТОП новини

Питання Нагірного Карабаху обговорюють у Брюсселі


Міністр закордонних справ Кіпру Ерато Козаку-Маркуліс - посередниця у питаннях Нагірного Карабаху. Брюссель, 17 грудня 2012 року
Міністр закордонних справ Кіпру Ерато Козаку-Маркуліс - посередниця у питаннях Нагірного Карабаху. Брюссель, 17 грудня 2012 року
Представники Азербайджану і Європейського союзу обговорюють у Брюсселі ситуацію довкола Нагірного Карабаху. Дипломати ЄС висловили сподівання на створення атмосфери довіри між Баку і Єреваном у питаннях, які стосуються територіальних суперечок.

Міністр закордонних справ Кіпру Ерато Козаку-Маркуліс заявила, що ЄС не має наміру приєднуватися до так званої «Мінської групи», яка виступає посередником у врегулюванні конфлікту. Міністр також висловила розчарування тим, що 20 років посередницьких зусиль так і не дали результатів.

Глава МЗС Азербайджану Ельмар Маммадьяров оголосив на прес-конференції в Баку, що його країна докладе всіх зусиль, щоб домогтися виведення вірменських військ з Нагірного Карабаху. На його думку, вірмени, що живуть у цьому регіоні, повинні стати «лояльними громадянами» Азербайджану.

У вівторок представник ЄС зустрінеться в Брюсселі з главою МЗС Вірменії.

Нагірний Карабах, регіон у межах Азербайджану, населений переважно вірменами, односторонньо оголосив про відділення від Азербайджану після розпаду Радянського Союзу в 1992 році. Це призвело до збройного конфлікту, в ході якого Азербайджан втратив контроль над територією. У 1994 році було укладено перемир’я, проте в останні місяці в регіоні помітно посилилася напруженість.
XS
SM
MD
LG