Доступність посилання

ТОП новини

Медичних протипоказань для доставки Тимошенко в суд немає – лікар


Михайло Афанасьєв і Анетт Райсгауер
Михайло Афанасьєв і Анетт Райсгауер
Міжнародна медична комісія, яка займається лікуванням екс-прем’єра Юлії Тимошенко, не бачить медичних протипоказань для можливого її доправлення до суду.

Таке рішення комісія ухвалила напередодні, 17 грудня за участі лікаря німецької клініки «Шаріте» Анетт Райсгауер, розповів головний лікар Центральної клінічної лікарні «Укрзалізниці» Михайло Афанасьєв.

«У висновку медичної комісії протипоказань для доправлення Юлії Тимошенко в суд немає. Засідання відбулося напередодні, про це складено відповідне заключення», – сказав він.

Зі свого боку, Анетт Райсгауер повідомила, що можливість доправлення екс-прем’єра до суду медики не обговорювали. На уточнююче запитання, чи дане рішення ухвалювала тільки українська сторона комісії, Михайло Афанасьєв відповів так: «Безперечно це рішення в компетенції судді, який ухвалює дане рішення. Щодо висновку комісії, то до уваги бралася думка й німецьких спеціалістів про необхідність проведення лікування. Зараз лікування не закінчене».

Анетт Райсгауер у бесіді з журналістами зазначила, що після голодування стан Юлії Тимошенко покращився. «Виходячи з цього можна зробити висновок, що наслідки голодування вже подолані. Зараз можна знову відновити реабілітаційний процес. Це є необхідним, оскільки пацієнтка самостійно без ходунків пересуватися не може. Тобто самостійна ходьба неможлива», – сказала вона.

Лікар німецької клініки не стала прогнозувати, коли пацієнтка зможе самостійно пересуватися, оскільки перебіг хвороби ускладнюється больовим синдромом.

За словами Михайла Афанасьєва, Юлію Тимошенко повністю вивели з голодування. Наразі вона проходить медичні процедури. Їх активність і навантаження поступово будуть розширюватися, зауважив головний лікар.
XS
SM
MD
LG