Доступність посилання

ТОП новини

Опозиційні партії вже почали обговорювати єдину кандидатуру на мера Києва – Томенко


Микола Томенко, ілюстраційне фото
Микола Томенко, ілюстраційне фото
У партіях УДАР, «Свобода» і «Батьківщина» поки що не ухвалювали остаточного рішення щодо кандидатур на посаду мера Києва, але вже проводять внутрішньопартійні обговорення та опитування громадської думки про ймовірного єдиного кандидата від трьох політичних сил, заявив у понеділок один із лідерів Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Микола Томенко агентству «Інтерфакс-Україна».

Він наголосив, що йдеться про те, що партії УДАР, «Свобода» і «Батьківщина» погодили принципи, за якими вони будуть діяти в питанні участі у виборах мера.

За його словами, партії погодилися з необхідністю редагування виборчого законодавства, а також повернення повноважень голови міської державної адміністрації мерові міста. Крім того, вони згодні, що має бути єдиний кандидат від трьох політичних сил. Такий єдиний кандидат повинен мати узгоджену програму дій на посаді київського міського голови та відповідну команду для її реалізації.

Крім того, три партії мають узгодити свої позиції і щодо виборів до Київської міської ради, додав Томенко.

За словами народного депутата, наразі обговорюється варіант проведення виборів до Київради за тією ж системою, за якою здійснювалися вибори до Верховної Ради: половину депутатів обирають за партійними списками, а половину – в мажоритарних округах. У разі визначення такої системи виборів три політичні сили узгоджуватимуть і визначатимуться з єдиними кандидатами в мажоритарних округах, сказав Томенко.

Водночас він додав, що поки ще точиться дискусія з приводу питання про пропорційну частину, а саме про те, чи буде створено єдиний список кандидатів на депутатів від трьох політичних сил, чи вони підуть на ці вибори окремо.
XS
SM
MD
LG