Доступність посилання

ТОП новини

Повстанці в Сирії захопили місто на півночі країни – повідомлення


Під час боїв у Сирії – ілюстраційне фото
Під час боїв у Сирії – ілюстраційне фото
Сирійські активісти, базовані в Лондоні, повідомили в вівторок із посиланням на свої джерела в Сирії, що сирійські повстанці остаточно взяли під контроль усе місто Харем на північному заході країни по кількох тижнях тяжких боїв із урядовими військами.

За цими даними, які неможливо перевірити з незалежних джерел, у ніч на вівторок повстанці подолали останні осередки спротиву урядових сил, серед них у старовинній фортеці хрестоносців, у цьому приблизно 20-тисячному місті у провінції Ідліб, неподалік кордону з Туреччиною.

Таким чином, виглядає, що противладні повстанці в Сирії нині контролюють значні території вздовж 900-кілометрового кордону з Туреччиною.

Також у вівторок папа Римський Бенедикт XVI у своєму різдвяному зверненні сумував за вбивствами безборонного населення Сирії.

За оцінками сирійських опозиційних активістів, які неможливо перевірити з незалежних джерел, за час повстання проти влади авторитарного президента Сирії Башара аль-Асада, що спалахнуло у країні в березні минулого року, там загинуло з усіх сторін конфлікту понад 40 тисяч людей.
XS
SM
MD
LG