Доступність посилання

ТОП новини

СБУ направила до ГПУ обвинувальний акт щодо Мельниченка


Микола Мельниченко, архівне фото
Микола Мельниченко, архівне фото
Служба безпеки України повідомила, що в середу направила обвинувальний акт щодо Миколи Мельниченка для затвердження до Генеральної прокуратури України та до суду.

Цього ж дня сам Мельниченко і його захисник завершили ознайомлення з матеріалами досудового розслідування у кримінальному провадженні щодо колишнього майора Держохорони, що його днями завершило Головне слідче управління СБУ, мовиться в повідомленні.

Його підозрюють у скоєнні кримінальних злочинів: розголошенні державної таємниці і перевищенні службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки.

Через ці підозри Мельниченка затримали наприкінці жовтня в міжнародному аеропорті «Бориспіль» і відтак звільнили з-під варти під заставу.

У серпні Мельниченка вже затримували в Італії за ордером українського бюро Інтерполу, але звільнили з-під варти.

У лютому Апеляційний суд Києва залишив чинним рішення Печерського районного суду Києва, який наприкінці грудня минулого року визнав законною постанову Генеральної прокуратури від 2001 року про порушення проти Миколи Мельниченка кримінальної справи за звинуваченнями у розголошенні державної таємниці, перевищенні влади або службових повноважень та використанні підроблених документів.

У вересні минулого року Мельниченка оголосили в розшук за цими звинуваченнями. Шевченківський районний суд Києва тоді виніс постанову про обрання йому запобіжного заходу – взяття під варту.

Перед тим, у липні минулого року, Апеляційний суд Києва так само залишив чинним ухвалене в червні минулого року рішення Печерського районного суду Києва, який визнав незаконним закриття 2005 року справи проти Мельниченка.

2000 року Микола Мельниченко ще як майор Управління держохорони, як заявляють, робив аудіозаписи в робочому кабінеті тодішнього Президента Леоніда Кучми, які мали б викривати низку злочинів чи зловживань.
XS
SM
MD
LG