Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську штрафують через звалища нереалізованих ялинок


У Дніпропетровську утворились 15 звалищ нереалізованих ялинок. Про це сьогодні повідомили в Управлінні з організації контролю благоустрою об’єктів Дніпропетровської міської ради

За даними управління, інспектори виписали підприємцям 15 приписів за несвоєчасне прибирання ялинок, які залишились не реалізованими. Після складення приписів 8 ялинкових звалищ було ліквідовано, 7 залишаються не прибраними.

«З огляду на це на чотирьох підприємців складені адміністративні протоколи. Ці документи передані на розгляд адміністративної комісії, яка призначає розміри штрафів», – мовиться у повідомленні.

За статтею 152 Адміністративного Кодексу України, штраф за засмічення місць загального користування складає від 850 до 1 тисячі 700 гривень.

Напередодні Нового року у Дніпропетровську сосни середнього розміру продавали по 100 гривень за штуку, ялинки – по 150 гривень. Водночас захисники довкілля на вулицях закликали жителів утриматись від купівлі зрубаних хвойних дерев і відзначати свята в стилі «еко», з альтернативними «ялинками», зробленими власноруч.
XS
SM
MD
LG