Доступність посилання

ТОП новини

Верховний суд Венесуели підтримав перенесення інавгурації Чавеса


Голова Верховного суду Венесуели Луїза Естелья Моралес на прес-конференції у столиці Каракасі з оголошенням про відкладення інавгурації, 9 січня 2013 року
Голова Верховного суду Венесуели Луїза Естелья Моралес на прес-конференції у столиці Каракасі з оголошенням про відкладення інавгурації, 9 січня 2013 року
Верховний суд Венесуели ухвалив у середу перенести на невизначений термін інавгурацію перебраного на четвертий термін президента Уго Чавеса.

Суд також заявив, що його нинішній уряд може продовжувати працювати як виконувачі обов’язків.

Верховний суд ухвалив це рішення в відповідь на скарги опозиції, яка вимагає нових президентських виборів. Опозиція заявляє, що нинішній термін Чавеса збігає в четвер, а він через хворобу не зможе скласти президентську присягу на новий термін на церемонії інавгурації, дату якої конституція визначає на четвер, 10 січня.

Парламент Венесуели, який мав приймати цю присягу, вже проголосував у вівторок голосами пропрезидентської більшості за те, щоб відкласти інавгурацію, доки Чавес не повернеться до країни з Куби, де він нині лікується.

Уго Чавес усе ще перебуває на Кубі після чергової операції видалення ракової пухлини майже місяць тому. Про його стан лунали тривожні повідомлення.

За конституцією Венесуели, в разі, якщо обраний президент із будь-якої причини не може скласти президентську присягу перед Національними зборами 10 січня першого року свого терміну, він складає цю присягу в невизначений пізніший час перед Верховним судом країни.
XS
SM
MD
LG