Доступність посилання

ТОП новини

Обвинувачений в терактах політолог утримується від надання пояснень у суді


Обвинувачений в організації терористичних актів у різних містах України дніпропетровський політолог Віктор Сукачов утримується від надання пояснень по суті висунутого обвинувачення. Про це він заявив у п’ятницю під час засідання Індустріального суду Дніпропетровська, де слухається справа.

За визначенням суду, спочатку мали опитати Віктора Сукачова, далі його товаришів Льва Просвірніна, Дмитра Реву, Віталія Федоряка, потім – свідків.

Сукачов заявив, що надасть свої свідчення «після того, як будуть допитані інші обвинувачені, потерпілі та свідки». Своє рішення він обґрунтував недовірою до правоохоронних органів і пояснив, що побоюється, аби покази свідків не підлаштували під його свідчення.

Суд сприйняв цю заяву як відмову давати пояснення і перейшов до зачитування протоколів допиту Сукачова.

Водночас у суботу адвокат Сукачова Олександр Шишкін повідомив Радіо Свобода, що вважає це порушенням, адже його підзахисний не відмовлявся давати свідчення, а лише заявив, що надасть їх пізніше, зокрема, опісля свідчень Віталія Федоряка, єдиного з обвинувачених, який повністю визнав свою провину.

«Мій підзахисний має право дати свої свідчення в будь-який момент судового слідства. Такого не може бути, щоб не дали слова», – сказав Радіо Свобода адвокат.

Судове слухання справи продовжать 15 січня.

27 квітня 2012 року в Дніпропетровську вздовж центрального проспекту сталося чотири вибухи. Потерпіла 31 людина. У червні Генеральна прокуратура заявила про затримання чотирьох чоловіків, підозрюваних у скоєнні вибухів у Дніпропетровську. За офіційною версією, мотив у них був корисливий: чоловіки вимагали 3,5 мільйони доларів. Серед підсудних – дніпропетровський політолог Віктор Сукачов і його приятелі Віталій Федоряк, Дмитро Рева, Лев Просвірнін. Їх також обвинувачують у скоєнні ще 7 терактів у містах України.
XS
SM
MD
LG