Доступність посилання

ТОП новини

В опозиції обіцяють покарати тих, хто опублікував сфальсифіковані листи дочки Тимошенко


Євгенія Тимошенко
Євгенія Тимошенко
«Батьківщина» звернулася до закордонних правоохоронних органів із проханням розслідувати факт протиправної публікації і фальсифікації особистого листування дочки екс-прем’єра України Юлії Тимошенко Євгенії, а також колишнього віце-прем’єра України Немирі.

«Ми усвідомлюємо, що очікувати справедливості від українських органів правосуддя марно, оскільки саме вони на чолі з Януковичем і є організаторами і співучасниками цього чергового злочину із серії політичних репресій. Тому ми звернулися до правоохоронних органів інших країн, громадяни яких постраждали від факту публікації», – мовиться в заяві об’єднаної опозиції.

За даними опозиції, їхні заяви про злочини вже почали розслідувати правоохоронці США, Великої Британії й Німеччини. Крім того, як зазначено в заяві, всі співрозмовники Євгенії Тимошенко з незаконно оприлюдненого листування зі власної ініціативи звернулися до правоохоронних органів своїх країн.

В опозиції також наголосили, що дії організаторів і виконавців публікації й фальсифікації листування трактуються як злочин і підпадають під дію і українського кримінального законодавства, і міжнародного права.

Особливим цинізмом замовників соратники Тимошенко вважають те, що опублікована інформація містить як правдиві епізоди, так і вигадані від першого до останнього слова. Якщо опубліковане листування Немирі повністю сфальсифіковане, то листування дочки Тимошенко містить і правдиві повідомлення, і частково або повністю вигадані, заявляють у «Батьківщині».

«Ми вже встановили, що власник доменних імен сайтів zhuzhaleaks.com та nemyrialeaks.com – той самий, а інтернет-провайдером цих сайтів також є одна фізична особа, зареєстрована у Києві. Це свідчить про системність та замовний характер публікації фальсифікацій», – наголосили в опозиції.

Як повідомляли ЗМІ, на сайті zhuzhaleaks.com анонімно оприлюднили низку листів, які нібито свідчать про організацію й оплату соратниками Тимошенко лобістських послуг на території США.

Минулого року також був зареєстрований сайт nemyrialeaks.com, на якому оприлюднені документи, що нібито свідчать про незаконну оплату Немирею PR-кампанії Тимошенко в Європі.
XS
SM
MD
LG