Доступність посилання

ТОП новини

Приховані камери є в туалеті й душі Тимошенко – Кужель (ФОТО)


Жінки-народні депутати України, які з 16 по 18 січня перебували разом з екс-прем’єром Юлією Тимошенко у харківській лікарні «Укрзалізниці», виявили приховані відеокамери в туалеті, душі і кімнаті, де Тимошенко зустрічається із захисниками. Про це сьогодні в Харкові заявила народний депутат України Олександра Кужель.

Вона показала журналістам план-схему лікарняного блоку на 9-му поверсі лікарні, де утримують Тимошенко. На цій схемі були позначені місця, в яких, як стверджують депутати, встановлені приховані відеокамери.

При цьому Кужель нагадала, у палаті Тимошенко встановлені три відеокамери Державної пенітенціарної служби.

«Три відкритих відеокамери в житловій кімнаті, приховані – в туалеті і душі, в кімнаті для зустрічей, дві відкритих розташовані в коридорі і ще одна при вході до спеціального блоку Юлії Тимошенко», – сказала Кужель.

За припущеннями депутатів, офіційні камери виводять відео на монітор караульних, а з решти камер відео можуть виставляти в інтернет.

Кужель наголосила, що у зв’язку із ситуацією, що склалася, опозиційні депутати вимагають зустрічі із Генеральним прокурором Віктором Пшонкою, а також зустрічі всіх депутатів з фракції «Батьківщина» із Президентом України Віктором Януковичем. За її словами, про цю ситуацію також повідомляють в усі дипломатичні посольства.

Жінки-депутати перебували з Тимошенко від середи. 8 січня екс-прем’єр розпочала акцію непокори, серед іншого, відмовляючись повернутися до своєї лікарняної палати, доки з неї не приберуть камери відеоспостереження, на які вона вже не раз скаржилася раніше. Тюремники вже теж багато разів заявляли, що це спостереження законне і відповідає і українському законодавству, і міжнародним нормам.
XS
SM
MD
LG