Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко не встає і не може пересуватися – дочка екс-прем’єра


Євгенія Тимошенко
Євгенія Тимошенко
Стан здоров’я екс-прем’єра України Юлії Тимошенко погіршується, заявляє її дочка Євгенія Тимошенко. «Повне фізичне стомлення, повне нервове стомлення, емоційне, моральне. Відбувається просто знущання з неї», – сказала дочка Тимошенко.

Вона нагадала, що екс-прем’єр «перебуває в душовій кімнаті у зв’язку зі своїм протестом», і розповіла, що «близько місяця тому вона скаржилася на біль у серці».

За її словами, всі, хто перебував у лікарняній палаті її матері, після 6-ї години вечора спостерігали в себе підвищене серцебиття і підвищений тиск. «Це стосувалося не тільки її (Юлії Тимошенко – ред.), а і її сусідки, і медперсоналу. Одна з представниць медперсоналу, вже в похилому віці, відмовилася працювати далі в цій палаті», – розповіла Євгенія Тимошенко.

«Ми припускаємо, що відбувається якийсь вплив на цю палату зі стіни, біля якої стоять ліжка, де спить зазвичай моя мама та її сусідка. Ми не знаємо, що це за вплив. Саме тому в ультимативній формі ми вимагали дозиметр у її палату», – додала вона.

«Зараз вона перебуває в душовій кімнаті, вона спить на тапчані, у взагалі нестерпних для сну умовах. Вона так проспала уже багато ночей, тому її стан різко погіршився. Вона не може пересуватися і вставати», – сказала дочка Тимошенко.

При цьому Тимошенко також додала про свою матір: «Я думаю, вона їсть».

8 січня захисник екс-прем’єра Сергій Власенко оприлюднив відкритий лист Тимошенко до Президента Віктора Януковича, в якому вона оголосила про початок особистої акції громадянської непокори.

Тимошенко, зокрема, відмовляється спілкуватися зі слідчими і прокурорами, не має наміру добровільно їхати до суду, а в разі спроби доправити її примусово чинитиме фізичний опір. Екс-прем’єр також відмовилася повертатися до палати доти, доки там здійснюватиметься відеоспостереження і цілодобово перебуватиме охорона.

Минулої п’ятниці генпрокурор Віктор Пшонка заявив, що Юлії Тимошенко вручили повідомлення про підозру в організації умисного вбивства депутата Євгена Щербаня в 1996 році.
XS
SM
MD
LG