Доступність посилання

ТОП новини

Рада нацбезпеки Єгипту закликала до діалогу і попередила про надзвичайні заходи


Під час сутичок біля в’язниці в Порт-Саїді, 26 січня 2013 року
Під час сутичок біля в’язниці в Порт-Саїді, 26 січня 2013 року
Рада національної безпеки Єгипту закликала в суботу до загальнонаціонального діалогу посеред нових заворушень останніх днів із десятками загиблих.

Водночас рада, що зібралася під головуванням президента Мохаммеда Мурсі, попередила, що може розглянути запровадження надзвичайного стану в місцевостях, де відбувається насильство.

У суботу в місті Порт-Саїді загинули не менш як 30 людей і понад 300 були поранені в заворушеннях, що спалахнули після засудження до страти учасників минулорічного боїща на футбольному полі. Незгодні з рішенням намагалися штурмувати міську в’язницю і відділки поліції. Суд, що відбувся у столиці Каїрі, засудив у суботу до смертної кари 21 людину за участь у подіях на футбольному стадіоні в Порт-Саїді в лютому минулого року, коли у бійці між уболівальниками місцевої команди і клубу з Каїра загинули 74 людини.

Перед тим, у п’ятницю, ще не менш як сім людей загинули під час протестів на вулицях міст Єгипту на другу річницю початку повстання, що скинуло владу попереднього президента Хосні Мубарака.
XS
SM
MD
LG