Доступність посилання

ТОП новини

Печерський райсуд почав оголошувати вирок Пукачу


Олексій Пукач
Олексій Пукач
Печерський районний суд Києва розпочав оголошувати вирок колишньому керівнику департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексію Пукачу, обвинуваченому в убивстві журналіста Георгія Гонгадзе.

Вирок зачитує головуючий суддя Андрій Мельник. У залу суду доставили Пукача, він перебуває під охороною озброєного конвою.

До зали суду допущені журналісти, фотокореспонденти й телеоператори. У залі дозволено проводити аудіозапис, фото- і відеозйомку.

Кримінальна справа за обвинуваченням Пукача у вбивстві журналіста слухалася в Печерському суді в закритому режимі з квітня 2011 року. У справі допитали понад два десятки свідків.

Держобвинувачення просить для Пукача максимальне покарання – довічне позбавлення волі. Прокурори також запропонували суду позбавити підсудного генеральського звання. Обвинувачення наполягає на тому, що провина Пукача доведена.

Водночас – і на це вказували представники у суді родини Гонгадзе – мотив, за яким Пукач вбив журналіста, залишився нерозкритим.

«Обвинувальний висновок дуже суперечливий і побудований таким чином, щоб фактично заблокувати подальше викриття замовників убивства. Державне обвинувачення вважає, що все доведено, що немає ніяких суперечностей і що мотиви встановлені належним чином», – наголосила у коментарі Радіо Свобода адвокат потерпілої сторони Валентина Теличенко.
XS
SM
MD
LG