Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровська область презентує себе в Європарламенті


Дніпропетровщина сьогодні презентує себе в Європарламенті у Брюсселі. Про це повідомили в прес-службі Дніпропетровської облдержадміністрації.

У вівторок в приміщенні Європарламенту в Брюсселі відбулось урочисте відкриття виставки унікального культурного надбання Дніпропетровщини й України – петриківського розпису.

За даними організаторів, в експозиції представили сотню найкращих робіт петриківських майстрів сучасності – панно, розписаний посуд, іграшки.

Після Європарламенту виставку петриківки покажуть в посольствах України в країнах Євросоюзу, а в червні її планують презентувати в штаб-квартирі ЮНЕСКО в Парижі. Наразі йдуть також переговори про проведення виставок цього виду розпису в Кувейті, Китаї і Японії.

А у четвер, як поінформували в облдержадміністрації, відбуваються слухання Європейського парламенту щодо розвитку Дніпропетровської області в контексті загальноєвропейських завдань.

У полі обговорення – питання впровадження на Дніпропетровщині програм екологічної безпеки, енергозбереження, перепрофілювання підприємств військово-промислового комплексу і проекти розвитку місцевого самоврядування. Директори підприємств військової промисловості регіону «Південмашу» та «Павлоградського хімічного заводу» презентують у Брюсселі свій досвід використання військових науково-технічних розробок в мирних цілях.

Раніше презентації інвестиційного потенціалу Дніпропетровщини відбулись на різних інвестиційних майданчиках світу. Зокрема, область представляла себе в Американській торговельній палаті в Україні, Комітеті регіонів ЄС у Брюсселі, Австрійській торговельній палаті, на промисловій виставці «Ганновер-мессе» у Німеччині.
XS
SM
MD
LG