Доступність посилання

ТОП новини

В ICTV не побачили сенсу у словах Пукача про причетність Кучми і Литвина до справи Гонгадзе


У сюжеті теленовин «Факти» на телеканалі ICTV про винесений у вівторок вирок Олексієві Пукачу за вбивство Георгія Гонгадзе не було згадано прізвищ Леоніда Кучми та Володимира Литвина через те, що вони відсутні у вироку та не згадувались у матеріалах слідства, сказала в середу головний редактор інформаційної служби ICTV Олена Фроляк, слова якої наводить інтернет-видання «Телекритика».

«Прокурори наголошують, і про це сказано в сюжеті: серед замовників убивства Пукач назвав лише Кравченка (тодішнього міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка – ред.), і ніяких інших прізвищ там не фігурувало… Про незадоволення адвокатів Пукача, яких обурило, чому не допитали колишніх керівників держави, «Факти» теж сказали. Видавати в ефір емоційні слова людини, засудженої на довічне ув’язнення, не бачу сенсу. В такому стані можна сказати будь-що», – заявила Фроляк.

Слова засудженого до довічного ув’язнення за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе колишнього керівника департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексія Пукача, який згадав під час оголошення вироку про вину тодішнього Президента Леоніда Кучми і тодішнього голови його Адміністрації Володимира Литвина, поставили в сюжети новин усі загальнонаціональні канали, окрім ICTV, СТБ і «Нового каналу», пише видання.

За повідомленням «Телекритики», на запитання судді, чи зрозумілий йому оголошений вирок, Олексій Пукач відповів (дослівно): «І буде зрозуміло тоді, коли Кучма й Литвин будуть разом зі мною. Запросите в Кучми і в Литвина. Вони все розкажуть. Поэтому спросите за мотив и за умысел у Литвина и у Кучмы».
XS
SM
MD
LG