Доступність посилання

ТОП новини

Угода про асоціацію між Україною і ЄС готова до підписання – посол


Угода про асоціацію між Україною і Європейським Союзом готова, хоч її підписання і не гарантоване. Про це в інтерв’ю виданню «Дзеркало тижня» повідомив посол Королівства Нідерланди в Україні Пітер Ян Волтерс.

Посол не виключив, що підписання може відбутися у листопаді цього року. «Але це зовсім не гарантовано. Оскільки існують певні умови з боку ЄС, які мають бути виконані українською стороною. Зокрема, одна з них стосується припинення практики виборчого правосуддя», – зазначив європейський дипломат.

«Я не знаю, чи буде підписано угоду. І Європейський Союз цього теж не знає. Тому що зараз все залежить від дій української сторони», – наголосив посол.

Пітер Ян Волтерс також заявив, що візити в Україну єврокомісара Штефана Фюле та місії Європарламенту – це можливість для України «показати, наскільки вона готова до підписання угоди про асоціацію».

«Я дуже сподіваюся, що Україна скористається цим шансом. Як представник країни – однієї із засновниць ЄС, я дуже хотів би, щоб Україна приєдналася до Європейського співтовариства, оскільки упевнений: це саме той шлях, яким вона повинна рухатися», – додав посол Нідерландів.

У грудні минулого року Рада закордонних справ ЄС у своїх висновках щодо України заявила про готовність до підписання угоди про асоціацію зокрема за умови прогресу Києва у протидії вибірковому правосуддю.
XS
SM
MD
LG