Доступність посилання

ТОП новини

Комуністи погрожують Азарову недовірою


Петро Симоненко
Петро Симоненко
Фракція Комуністичної партії України вимагає негайно подати на розгляд до Верховної Ради програму дій уряду України, заявив лідер фракції Петро Симоненко.

«У разі, якщо до кінця місяця програму дій Кабміну не буде оприлюднено, то фракція Компартії України виступить з ініціативою розгляду питання про відповідальність уряду у Верховній Раді України, а за підсумками такого розгляду, цілком можливо, постане питання про недовіру Кабміну Азарова», – цитує лідера комуністів прес-служба КПУ.

Симоненко виловлює обурення тим, що після півтора місяця роботи нового уряду ні народні депутати, ні громадськість не побачили програми дій Кабміну.

Лідер КПУ також нагадав про деякі укладені угоди, які викликають певні запитання. «Ми є свідками авантюрних проектів на кшталт підписання договору про будівництво LNG-термінала з лижним інструктором, сумнівні домовленості з корпорацією Shell щодо видобутку сланцевого газу, допустити яке – означає привести країну до екологічної катастрофи. Ми бачимо вкрай скандальну ситуацію із закупівлями медикаментів через відсутність системи ліцензування імпорту», – сказав він.

Крім того, за словами Симоненка, залишається гостра проблема з виплатою заборгованості із зарплат.

Як заявив лідер комуністів, Азаров особисто обіцяв їм системне вирішення цілої низки важливих для країни соціально-економічних питань. «Але, голосуючи(за призначення Азарова прем’єром – ред.), ми прямо говорили про те, що якщо найближчим часом не побачимо системних, послідовних і планових дій, то саме комуністи першими порушать питання про недовіру уряду», – заявив Симоненко.

Президент Віктор Янукович призначив новий склад уряду на чолі з Миколою Азаровим наприкінці минулого року.
XS
SM
MD
LG