Доступність посилання

ТОП новини

«Репортери без кордонів»: Льовочкін буде відповідальним за зміну редполітики «Інтера»


Міжнародна журналістська організація «Репортери без кордонів» стурбована новиною про те, що глава Адміністрації Президента України Сергій Льовочкін придбав 20% акцій Inter Media Group, компанії, яка володіє одним з найпопулярніших телеканалів України «Інтером». Про це йдеться у заяві організації.

«Придбання Льовочкіним частки в Inter Media Group означає, що одним із власників найпопулярнішого телеканалу України є одна з найбільш високопоставлених фігур у владі, і це є очевидним конфліктом інтересів», – заявляють «Репортери без кордонів».

«Телеканал «Інтер» доклав значних зусиль протягом останніх місяців, щоб зробити свою редакційну політику більш незалежною, і ми будемо уважно стежити, чи це триватиме. Ми вважаємо, що голова президентської адміністрації нестиме відповідальність за будь-які радикальні зміни у редакційній політиці телеканалу «Інтер», – мовиться у заяві.

При цьому «Репортери» нагадують, що у 2013 році Україна посіла 126-е місце з 179 країн у рейтингу свободи слова.

Цього місяця стало відомо, що голова Адміністрації Президента України Сергій Льовочкін разом з бізнесменом Дмитром Фірташем стане співвласником телеканалу «Інтер». Попередній власник телеканалу, колишній перший віце-прем’єр Валерій Хорошковський продав свій пакет акцій Inter Media Group за 2,5 мільярди доларів.
XS
SM
MD
LG