Доступність посилання

ТОП новини

У Грузії суд відхилив запит прокуратури щодо застави для мера Тбілісі


Ґіґі Уґулава в залі Тбіліського міського суду, 25 лютого 2013 року
Ґіґі Уґулава в залі Тбіліського міського суду, 25 лютого 2013 року
Міський суд столиці Грузії Тбілісі не задовольнив у понеділок подання Головної прокуратури країни, яка вимагала від мера міста Ґіґі Уґулави застави в 1 мільйон ларі (понад 4 мільйони 920 тисяч гривень) через звинувачення на його адресу в фінансових зловживаннях.

Так само суд відмовив прокуратурі у проханнях зупинити посадові повноваження Уґулави як мера і заборонити йому виїжджати з Грузії на час розслідування.

Як заявив суд, прокуратура не подала достатніх підстав для своїх подань.

Слідча служба Міністерства фінансів Грузії наприкінці минулого тижня відкрила кримінальне провадження, офіційно звинувативши Ґіґі Уґулаву у присвоєнні чи розтраті чужого майна у значному обсязі з використанням службового становища і у відмиванні грошей в особливо великих обсягах із використанням службового становища. На думку обвинувачення, перший із цих епізодів стосується злочинної схеми здобуття контролю над телеканалом, опозиційним до тодішньої влади президента Міхеїла Саакашвілі, інший – незаконного фінансування його партії «Єдиний національний рух».

Уґулава є одним із провідних соратників Саакашвілі і далеко не першим, проти якого нинішня влада Грузії висунула кримінальні звинувачення. У Саакашвілі заявляють про переслідування політичних супротивників і політичні репресії, у новій владі натомість говорять про відданість верховенству права.
XS
SM
MD
LG