Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську вдруге протестували проти «фальшувань на користь регіоналів»


У Дніпропетровську близько півсотні прихильників ВО «Батьківщина» пікетували в вівторок будівлю міської ради, де розташована міська виборча комісія, щоб заявити про фальшування результатів довиборів до міськради на користь провладного кандидата.

Мітинг відбувався на підтримку кандидата від ВО «Батьківщина» Вадима Шебанова, який, за офіційними даними, програв вибори регіоналові Павлові Клоченку з відривом у 37 голосів виборців.

У виступі перед учасниками акції протесту Вадим Шебанов заявив, що через суд домагатиметься визнання офіційних результатів виборів недійсними.

Водночас у штабі Партії регіонів заявили в вівторок, що опозиціонер застосовував «брудні технології», зокрема, його представники нібито скуповували голоси виборців. Один зі спостерігачів, який прийшов на прес-конференцію регіоналів, Дмитро Іванов повідомив, що «особисто бачив, як якісь люди пропонували гроші за голосування на користь Шебанова, – по 100–200 гривень за голос».

Сам батьківщинівець Шебанов ці звинувачення категорично відкинув.

Раніше Шебанов повідомив, що після перерахунку голосів на чотирьох виборчих дільницях на довиборах до Дніпропетровської міської ради 140 бюлетенів із голосами за нього виявились зіпсованими – на кожному з них стояло по дві галочки або бюлетені були покреслені.

У вівторок у Дніпропетровську також протестували проти фальшування результатів виборів до обласної ради під стінами обласної виборчої комісії.

У неділю на Дніпропетровщині обирали шість депутатів обласної й одного депутата міської ради – замість тих, які втратили мандати, ставши народними депутатами України. За офіційними даними, в усіх округах, окрім одного, де переможцем визнаний комуніст, перемогли висуванці Партії регіонів.
XS
SM
MD
LG