Доступність посилання

ТОП новини

Харківського суддю вбили через його колекцію – міністр


Віталій Захарченко
Віталій Захарченко
Харківського суддю Володимира Трофимова вбили через його колекцію, в злочині підозрюють кількох людей, одного з них – жителя Донецької області – вже затримали, заявив глава МВС України Віталій Захарченко.

«Наразі у слідства залишилася практично одна версія: суддю вбили через його дуже різноманітну колекцію. Трофимов збирав порцеляну, старовинні монети, ордени і медалі», – сказав Захарченко під час прямої лінії в газеті «Факти».

За його словами, розглядалися також версії, пов’язані з професійною діяльністю судді, й варіант ритуального вбивства через сектантські мотиви.

«Але тепер коло осіб, які, можливо, причетні до злочину, звузилося. Це кілька людей. Оголошення про підозру їм поки не вручили, але одного, жителя Донецької області, вже затримали», – повідомив глава МВС.

Як заявив міністр, причиною того, що злочинці відрізали убитим голови й забрали з собою, слідство вважає бажання приховати, яку зброю використовували вбивці.
Захарченко також повідомив, що, найімовірніше, суддю і членів його сім’ї вбили пострілами в голову.

«За результатами експертиз, на одязі жертв і в приміщенні знайдено сліди пороху. Найімовірніше, суддю та членів його сім’ї вбили пострілами в голову. Дослідивши кулі, можна було б установити, з чого стріляли, особливо якщо зброя вже десь «засвітилася». Зауважу одразу: експерти вважають, що злочинці стріляли не з табельної зброї. Решта – поки що таємниця слідства», – сказав глава МВС.

Обезголовлені тіла судді Фрунзенського райсуду Харкова, його дружини, сина і цивільної дружини сина знайшли 15 грудня 2012 року в квартирі судді.
XS
SM
MD
LG