Доступність посилання

ТОП новини

У світі висловили стурбованість войовничими заявами Північної Кореї


Керівник Північної Кореї Кім Джон Ин дивиться в бік Півдня під час відвідин прикордонної військової частини, 7 березня 2013 року (офіційне фото агентства ЦТАК)
Керівник Північної Кореї Кім Джон Ин дивиться в бік Півдня під час відвідин прикордонної військової частини, 7 березня 2013 року (офіційне фото агентства ЦТАК)
У Південній Кореї президент Пак Кин Х’є висловила сьогодні занепокоєння новими погрозами Північної Кореї, з якими Пхеньян виступає останніми днями.

«Наша нинішня ситуація дуже важка. Північна Корея погрожує нам ядерними випробуваннями і створенням ракет великої далекосяжності. Вони також погрожують нам, заявляючи, що оголосять нечинною угоду про перемир’я», – заявила вона.

Речник південнокорейського Міністерства об’єднання Кім Хйон Сук, зі свого боку, заявив: «Північна Корея не повинна утруднювати міжкорейські відносини, оголошуючи нечинними домовленості між двома Кореями. Вони повинні чітко усвідомити, що не доможуться нічого своїми провокаціями чи погрозами».

Китай, який є фактично головним союзником і найбільшим донором Північної Кореї, закликав до спокою і стриманості, але повторив, що домагатиметься повного втілення нових санкцій ООН проти Пхеньяна.

Тим часом у Німеччині міністр закордонних справ Ґідо Вестервелле закликав Китай вжити свій вплив на Північну Корею, щоб змусити Пхеньян припинити свої погрози і провокації.

А у США на погрозу Північної Кореї завдати «випереджувального ядерного удару» сказали, що здатні захиститися від імовірного північнокорейського ракетного нападу.

Останніми днями Північна Корея висловила низку нових погроз, серед яких були заяви про відмову від участі в угоді про перемир’я на Корейському півострові 1953 року, визнання нечинною декларації про без’ядерний статус Корейського півострова чи скасування всіх домовленостей про ненапад із Південною Кореєю. З подібними погрозами Пхеньян уже не раз виступав і раніше.
XS
SM
MD
LG