Доступність посилання

ТОП новини

МНС веде техніку на захід України, де очікують циклон


Державна служба з надзвичайних ситуацій вирішила завчасно направити рятувальну техніку до місць можливих серйозних ускладнень погодних умов. Про це повідомили у прес-службі відомства.

За повідомленням, як попереджає Гідрометеоцентр, у зв’язку з переміщенням через територію західних областей активного циклону 15 березня у Волинській, Рівненській, Львівській, Тернопільській, Івано-Франківській, Чернівецькій і Закарпатській областях очікується різке погіршення погодних умов.

За прогнозами синоптиків, передбачаються сильні снігопади, хуртовини, посилення швидкості вітру 17-22 м/с, місцями 25 м/с, снігові замети, місцями налипання мокрого снігу, ожеледь, в Карпатах дуже сильні снігопади.

Протягом 16-17 березня в західних областях очікується похолодання зі зниженням мінімальної температури повітря до 10-16 градусів морозу.

Як повідомляють рятувальники, на головних автомобільних дорогах західних областей, гірських перевалах Карпат у місцях прогнозованого утворення транспортних заторів будуть чергувати автомобільні тягачі, спеціальна аварійно-рятувальна техніка для забезпечення безперебійного руху транспорту й розгортання пунктів обігріву для надання допомоги людям.

«Такий формат підготовки до ускладнення погодних умов застосовується вперше з метою скорочення часу та підвищення ефективності реагування на можливі надзвичайні ситуації», – йдеться в повідомленні.
XS
SM
MD
LG