Доступність посилання

ТОП новини

Новий прем’єр Китаю пообіцяв боротися за чисте повітря і безпечні продукти


Лі Кецян (л) після призначення на прем’єра і Сі Цзіньпін (п), 15 березня 2013 року
Лі Кецян (л) після призначення на прем’єра і Сі Цзіньпін (п), 15 березня 2013 року
Новий прем’єр-міністр Китаю Лі Кецян пообіцяв у неділю поліпшити модель економічного розвитку країни так, щоб люди мали чисте повітря і безпечні питну воду і продукти харчування.

Виступаючи на першій прес-конференції після призначення на цю посаду, він заявив, що його уряд «залізною рукою і з твердою рішучістю» боротиметься з цими двома значними проблемами Китаю, забрудненням повітря і небезпечними продуктами.

Лі Кецян, виступаючи після завершення сесії парламенту, також обіцяв прискорити економічні реформи в Китаї, а ще скоротити число державних службовців і зменшити витрати на діяльність урядовців, зокрема, представницькі витрати, кошти на офіційні закордонні поїздки і на закупівлю службових авт.

Він, серед іншого, заявив, що Китай виступає за збереження міцних відносин зі США, і повідомив, що новий президент країни Сі Цзіньпін із першим візитом на цій посаді «скоро» поїде до Росії.

У п’ятницю парламент Китаю обрав його на посаду голови уряду («прем’єра Державної ради КНР»). Тим часом іще з середини листопада минулого року Лі Кецян є другою особою в керівництві владної Комуністичної партії Китаю.

У четвер так само рішенням парламенту Сі Цзіньпін був обраний на посаду формального голови держави, «голови КНР», а також голови Центральної військової комісії КНР. Водночас іще від середини листопада минулого року він фактично керує Китаєм на посадах генерального секретаря Центрального комітету Комуністичної партії Китаю, а також голови Центральної військової комісії КПК.

Парламент Китаю, Всекитайські збори народних представників, збирається на двотижневу сесію раз на рік, щоб офіційно затвердити рішення, підготовані владною Комуністичною партією.
XS
SM
MD
LG