Доступність посилання

ТОП новини

У Верховній Раді склали присягу депутати, які пройшли замість Веревського та Власенка


Олександр Козуб та Роман Стаднійчук, які пройшли до парламенту замість Андрія Веревського та Сергія Власенка, склали присягу народного депутата України.

Після того як Голова Верховної Ради України Володимир Рибак повідомив, що замість Власенка до парламенту пройшов Стаднійчук, кілька депутатів з фракції «Батьківщина» кричали «Ганьба!».

Володимир Рибак повідомив, що Олександр Козуб увійшов до фракції Партії регіонів, а Роман Стаднійчук – до фракції «Батьківщина».

У понеділок ЦВК зареєструвала народними депутатами Романа Стаднійчука за списком ВО «Батьківщина», а також Олександра Козуба за списком Партії регіонів, замість Сергія Власенка й Андрія Веревського.

Позаминулого тижня Вищий адмінсуд України вирішив достроково припинити повноваження Власенка і Веревського на підставі суміщення депутатської й іншої діяльності. Зокрема, Власенкові інкримінували поєднання депутатської діяльності і адвокатської попри те, що він хоч і мав адвокатське посвідчення, та за час депутатства жодного разу не виступив як адвокат.
XS
SM
MD
LG